Promenader stärker immunförsvaret

Nu är det trendigt att hålla sig i bra form och det tycker vi är jättehärligt! Löpning har aldrig varit mer populärt och det finns många olika typer av träningsformer man kan använda sig av för varierad och kul träning. Hälsa och fitness passar så perfekt i kombination med miljömedvetenhet, eftersom det handlar om att aktivera kroppen och att ta sig från A till B på bästa sätt. Så om du inte ska köra till Byggmax för att köpa klinker så kan du säkert ta dig en promenad istället eller hoppa på elcykeln. (Det kan bli lite svårt om man har flera hundra kilo klinker att frakta.)

Promenader stärker immunförsvaret och håller kroppen i god form, vilket vi vill påminna om, för det är så många som känner sig lite stressade över träning och fitness. Man behöver inte ha ett sexpack eller se ut som en aerobicinstruktör! Visst, det är bra att få upp pulsen och svettas ett par gånger i veckan – det råder inga tvivel om det – men steg ett är ändå att se till att man får in flera tusentals steg per dag.

Experterna tipsar vidare om att man får bättre resultat om man sprider ut aktiviteterna under dagens gång. Det är alltså bättre att ta tre promenader på tre tusen steg var på förmiddag, eftermiddag och kväll, än att gå en rask långpromenad på eftermiddagen. Så med lite smart planering kan man komma i fin form utan några större ansträngningar. Det är bara att gå så mycket man kan under dagens gång!