Smarta, nya miljövänliga produkter till familjen

Hållbara och miljövänliga produkter är A och O för alla familjer som bryr sig om hälsa och miljön. Idag vill vi dela med oss av några tips på häftiga produkter som ni kanske har där hemma i en utdaterad variant som kan ersättas med nya, hållbara produkter. Ett exempel på detta är miljövänliga & giftfria isglassformar tillverkade i miljöfritt silikon helt utan några hormonstörande & giftiga ämnen. Varför inte piffa utplatsen med nya trädgårdsmöbler och njut av egentillverkade isglassar i vårsolen?

Bambu är ett material vi ser överallt nuförtiden. Det är ett helt otroligt slitstarkt material som går att använda på oändligt många sätt! Några exempel på smarta bambuprodukter är tandpetare i bambu, tandborste i bambu, bambustrumpor, bambutrosor och listan fortsätter. Notera att bambuprodukter oftast tillverkas i en annan typ av bambu än vad pandorna äter, så du behöver inte oroa dig för att de svartvita sötnosarna ska gå hungriga heller.

En annan stor fördel med att använda bambu som material är att bambu behöver otroligt lite vatten för att växa och det är lätt att frakta eftersom bambu knappt väger någonting alls. När det är dags för nästa skal till mobilen kan du kolla in utbudet av bambuskal. Det ser otroligt snyggt och fräscht ut och det är dessutom ganska unikt. En vattenkanna som renar vattnet med smarta filter är ett annat solklart val. Även om ni har bra vatten hemma är det klokt att filtrera vattnet för att undvika smuts, kalk, klor, läkemedelsrester, rester av bekämpningsmedel och tungmetaller.