Smarta och miljövänliga saker till hemmet

Det går åt en del energi åt att vara miljösmart hemma och därför kan det vara så oerhört hjälpsamt med finurliga produkter av olika slag. Trött på sugrör i papp som bara går sönder eller i metall som kanske inte är så nyttiga för oss? Nu finns det sugrör i silikon som barnen älskar. De är mjuka, hållbara och tillverkade i livsmedelsgodkänd silikon, fria från BPA och ftalater. Silikon är dessutom så pass starkt att det står emot barnens vassa tänder! Enkla att rengöra antingen genom att koka dem eller i diskmaskinen.

Ja, hur håller man den där avokadohalvan fräsch egentligen? Vi vet att det är ett lyxproblem, men med tanke på hur dyrt det är att köpa avokado så känns det ändå som ett riktigt problem. Det kan vara svårt att äta en hel avokado åt gången. Nu finns det matlock till avokado!

Matlocken tillverkas i silikon som är både livsmedelsgodkänt och ftalatfritt. De är töjbara med en ficka för kärnan som kan vändas ut eller in beroende på om man har kvar kärnan i avokadon eller ej. Hur smart som helst! Denna hållbara, miljövänliga och återanvändningsbara produkt kan du använda om och om igen, oändligt många gånger, och den går att tvätta i diskmaskin, värma mikrovågsugn och är dessutom frystålig.

En annan ny favoritprodukt är Bee’s Wrap, det hållbara smörgåspapperet som är enkelt att paketera smörgåsar med och tillverkat av organiska material. De är gjorda av bivax från hållbara biodlingar, organisk bomull, jojobaolja och harts från träd. Om det är dags att köpa ny barnflytväst så kan vi rekommendera webbutiken Happy Yaching.