Gröna investeringar som gör skillnad

Det finns mängder av saker som du kan göra för att påverka ditt miljöavtryck och helt enkelt leva mer grönt. Du kan själv välja vart du vill dra gränsen, men så länge du försöker ha iallafall några punkter i åtanke så kan du göra skillnad. Detta är några investeringar som gör skillnad och som hjälper dig att uppnå ett mer grönt levnadssätt!

Investera i gröna aktier?

Det är inte bara här och nu som kommer att ha betydelse. För att saker och produkter ska kunna utvecklas i en mer grön inriktning så måste man också satsa på framtiden. Om du är en van aktiesparare så kan du här göra stor skillnad om du väljer att investera i aktier som är gröna och mer miljövänliga. Undvik oljebolag eller stora bolag som släpper ut enorma mängder koldioxid. Vänd dig istället till förnyelsebar energi som vind-, sol- eller vattenkraft, samt tillverkare av elbilar eller gröna varumärken som prioriterar naturliga och ekologiska ingredienser.

Varje inköp gör skillnad

Allting som du köper kommer att betydelse för ditt miljöavtryck. Din nya riskokare eller köksbord har tillverkats med lite olika utsläpp och miljöpåverkan. Det finns därför alltid flera saker som du kan tänka på för att kunna investera i bättre prylar. 

Hur mycket energi drar den, vilka material är den tillverkad av och vad har företaget för åsikter och klimatmål? Om du väljer ett varumärke som har en bättre miljöpåverkan och som använder sig av bra material kan du minska ditt personliga avtryck. En ännu större bonus ger det om du också väljer att köpa saker begagnat i största möjliga mån.

Leave a Comment

Your email address will not be published.