Inspirera till en mer miljövänlig vardag

För att vi ska kunna rädda klimatet och även för att Sverige ska kunna upprätthålla sin del av Parisavtalet, måste vi hjälpas åt. Det är viktigt att vi skär ner på konsumtion, hur mycket plast vi förbrukar och hur stor klimatpåverkan vår livsstil genererar. 

Du kanske redan tycker att du lever ett ganska klimatsmart liv, men vi är säkra på att det finns ytterligare steg som du kan ta, för att främja miljön lite extra och för att din vardag ska kunna bli ännu mer grön.

Det svåraste vad gäller klimatfrågan är hur man inspirerar bekanta, vänner eller en partner som inte ännu har slagit tag i saken och börjat leva mer grönt. Vi ger dig några knep på hur du kan motivera andra att leva mer grönt. 

Vi har inga hemliga knep eller rekommendationer. Det ena som vi föreslår är att man börjar göra små saker i vardagen. För om alla gör det så är en bra och hållbar miljö redan inom räckhåll. Tyvärr så verkar det vara svårt att engagera en stor mängd människor, och många fortsätter att leva på sätt som är destruktiva för miljön. Vad vi hoppas är att små åtgärder på sikt ska få stor effekt. För vi är övertygade om att gemensamma åtgärder är det som kommer leda till bättre miljö.

Därför är det även viktigt att inte sätta ribban för högt. Alltför många drabbas av miljöutbrändhet, då de väljer att försöka göra allt på egen hand. Om du vill säkerställa förändring så är det bäst att det sker i grupp. Så engagera nära och kära och gör allt du kan för att så många som möjligt ska börja tänka miljövänligt.

Inspirera med affischer

Genom att skapa mina affischer på flera framstående hemsidor, kan du dekorera hemmet och dela ut motiverande meddelanden som inspirerar till en mer grön vardag. Perfekt present att ge bort när någon fyller år eller som en passande inflyttningspresent.

Dessa affischer kan du sedan lämna ut till din omgivning och förhoppningsvis kommer detta att inspirera andra att göra smartare val i livet, som i sin tur leder till mindre utsläpp.

Bjud in dina vänner till gröna event

Det är väldigt vanligt att många tar efter vad omgivningen gör och letar intryck hos personer som man umgås med. Detta ger dig ett tillfälle att visa dina nära och kära, vad de ska tänka på för att generera i mindre utsläpp och även visa hur de ska återvinna och hur de kan handla mer smart för att undvika de största klimatbovarna. 

Bjud in dem till dina gröna event och samtidigt som de lär sig mer om hur man lever mer grönt, kan ni umgås och ha en trevlig stund!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *