Så rustar du upp gamla möbler

I det slit-och-släng samhälle som vi bor i, är det vanligt att möbler, inredning, kläder och prylar byts ut även fast de har många år kvar på nacken. Att återanvända och rusta upp sina redan ägda tillhörigheter, är det absolut bästa sättet om du vill leva mer miljösmart. Du bidrar till mindre koldioxidutsläpp och kan även göra ditt hushåll mer personligt.

Den allra vanligaste frågan som många ställer handlar om just möbler. Hur rustar man upp sina möbler för att ge dem nytt liv igen? Detta ska vi kika lite extra på i denna artikel.

Steg 1 – Putsa dina möbler

Ett par stolar, fina utemöbler eller ett äldre skåp som har tappat sin färg, kan snabbt omvandlas och se som ny ut igen. Börja med att putsa bort avflagnad färg eller behandlingen på träet, så att du har en ren yta att arbeta på. Använd sandpapper eller en putsmaskin för att utföra detta jobbet. Det är lite tidskrävande och det gäller också att du har tålamod, men slutresultat kommer att bli så mycket bättre.

Steg 2 – Lacka eller måla

När möbeln är putsad och fin, kan du använda möbelns struktur och sedan addera färg eller en lackering som passar ditt hems övriga inredning och känsla. Trä är ett fantastiskt och tåligt material som kan rustas upp på flera olika sätt. Om du gillar känslan som trämaterial ger ditt hem, räcker det med att du lackar möbeln för att ge träet lite glans. Men du kan även göra möbeln till en fin färgklick i hemmet och måla den i önskvärd nyans som passar din personlighet.

Du behöver inte köpa nytt hela tiden. Ta till vara på det du har hemma och rusta upp dina begagnade och slitna möbler!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *