Fokus på miljövänlighet

Vi tycker att det är jättebra att många företag blir mer miljövänliga, där de fokuserar på att ta fram mer miljövänliga produkter såväl som produktioner och leveranssätt. Vår förhoppning är att fler företag ska hoppa på samma tåg, och att alla företag tillslut ska ställa om till att vara helt miljövänliga. Det kommer antagligen att ta tid, men samtidigt inspireras vi av dem som visar vägen för hur andra företag kan göra och vara.

För att hjälpa dessa företag till att bli mer miljövänliga gäller det att människor konsumerar från just dessa företag. Det till exempel genom att köpa ekologiskt på ICA och COOP eller genom att köpa en miljövänligare bil hos Volvo. Trots att detta är ett litet steg på vägen räcker det inte att man bara konsumerar miljövänligt för att vår miljö ska förbättras. Utan man måste även se till att använda det man har köpt på ett miljövänligt sätt.

Konsumera och använd rätt

Genom att köpa exempelvis eldrivna gräsklippare och andra trädgårdsmaskiner gör du skillnad, inte bara vid köpet utan också när du använder dem. Det spelar ju ingen roll om du köper en miljövänlig produkt som du sen använder på fel sätt, eller om du kanske inte använder den alls. Så ett tips är att sätta sig in i hur du kan optimera användningen av dina nya miljövänliga produkter. Att göra miljövänliga val i sin vardag gör större skillnad än vad man tror.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *