Små saker för bättre miljö

Vi tror att alla kan göra underverk. Men många av de stora förändringarna har uppstått genom att flera personer engagerat sig i den utsträckning som de kan. Därför uppmuntrar vi alla att göra vad man kan för att på sikt få en bättre miljö. Vi har alltid engagerat oss i att städa kustlinjer, då vi personligen tycker att mycket står och faller med havsmiljöerna. Men det är så mycket mer att göra än att städa kuster. Så vad du själv väljer att engagera dig i är något du måste ta ställning till.

Vi har inga hemliga knep eller rekommendationer. Det ena som vi föreslår är att man börjar göra små saker i vardagen. För om alla gör det så är en bra och hållbar miljö redan inom räckhåll. Tyvärr så verkar det vara svårt att engagera en stor mängd människor, och många fortsätter att leva på sätt som är destruktiva för miljön. Vad vi hoppas är att små åtgärder på sikt ska få stor effekt. För vi är övertygade om att gemensamma åtgärder är det som kommer leda till bättre miljö.

Därför är det även viktigt att inte sätta ribban för högt. Alltför många drabbas av miljöutbrändhet, då de väljer att försöka göra allt på egen hand. Om du vill säkerställa förändring så är det bäst att det sker i grupp. Så engagera nära och kära och gör allt du kan för att så många som möjligt ska börja tänka miljövänligt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *